zaterdag 5 september 2015

LET'S SCRAMBLE AND BROWNIE






Soms heel soms heb ik zo'n dag dat ik niet achter de naaimachine wil zitten.
Vandaag had ik zo'n dag. 
Ik had van alles buitenhuis kunnen doen:naar een Demo in Duitsland tegen Bont gaan,naar een demo tegen Zwanendriften gaan,een wandeling langs de kustlijn kunnen maken .... 
Zij het niet dat het rotweer was en ik me niet zo somber/down had gevoeld ... 
Tijd dus om weer even,in 1 dag tijd,op te laden en weer even mijn gedachten helder te krijgen en bij mezelf te komen. 
Normaal kruip ik dan even achter de naaimachine zoals jullie weten maar vandaag deed ik een keukenschort om ! 
Jaja ik deed een keukenschort om .. hihi
Ik had zin (en behoefte) om zelf broodjes te bakken. 
Nu eens eindelijk het potje met de scrambled tofu poeder te gebruiken en die vegan brownies te bakken . 
Ik had zin om weer eens te voelen,wat ik jaren geleden voelde als ik met zorg een maaltijd bereidde. 
Door een drukke baan,stress en moe zijn als je thuis komt ben ik een beetje de makkelijke vegan chef geworden. 
Uitgebreid koken zit er al heel lang niet meer in bij mij.
Vind het dan ook een verademing om bij anderen te eten die er met volle passie iets waanzinnigs lekkers van hebben gemaakt.
Langzaam aan ga ik het toch af en toe maar weer eens doen , vandaag leek me een goed moment.

Ik heb een bijzonder kleine keuken,gezellig hoor daar niet van,maar uitgebreid koken en bakken is dan een grote uitdaging. 
Eerst even alles wegwerken (lees: afwassen) voordat ik de aanrecht kon gebruiken,daarna boodschappen doen (want eenmaal in de  keuken wilde ik er eigenlijk ook niet meer uit hoeven).
Vervolgens aan de koffie want die had ik inmiddels wel verdiend vond ik  
.. en tijdens de koffie even nog op FB... 
Was ik misschien hier iets aan het uitstellen ?? 
Voor jou een vraag voor mij een weet *knipoogt*
Hup aan de slag,je wilde toch de keuken in ? ... dan blijf je in de keuken ! 




Als eerste de Speltbroodjes 
Hier keek ik eigenlijk het meest naar uit ,deeg maken voor de broodjes en kneden maar. 
Het deeg moet langer gekneed worden dan gewoon brood .... 
tsja en toen tijdens het kneden kwamen ook de gedachtes .. 
Het heeft iets meditatiefs,de beweging die je maakt met het kneden van het deeg heeft iets ritmisch en rustgevends.... nou ja rustgevends ? ik kreeg het een beetje benauwd van mezelf... de mallemolen ging toeren draaien. 
Ik ben stug doorgegaan en ik moet zeggen het luchtte wel een beetje op
De gedachtes die voorbij komen (of ze nou leuk waren of niet) aanschouwde ik en liet ze weer gewoon voorbij gaan. 
Ik ben boos geweest,heb gehuild maar heb er uiteindelijk bijzonder veel liefde in teruggestopt, want dat is wat ik nu eenmaal heb : heel veel liefde 
 ... bizar eigenlijk nu ik er aan terug denk . 
Afijn de broodjes waren op een gegeven moment wel klaar , ze mochten rijzen .... en toen de Brownies ... 
*zucht* waar was ik aan begonnen ?
Brownies ... ik ben er niet super dol op . 
Ik ben ook niet echt een chocolade fan. 
Ik zag de doos staan in een Duitse vegan supermarkt en dacht die gaat mee. 
Handig voor visite of lekker om ooit op een koude zaterdagavond met iets warms te nuttigen voor de tv met zoonlief. 
(nu ik dit type zit puber-zoonlief een film te kijken en ik zit met een chai tea en brownies naast me, bij de pc te bloggen)
Tot mijn grote verbazing stond er op de achterkant van de verpakking 2 manieren beschreven hoe je de brownies kon maken. 
De eerste manier was met ei (!!!!) en de tweede manier op de vegan manier... 
Ik was in shock! 
Waarom niet gewoon de ei-variant weglaten en de vegan versie vergroot op de achterkant ? Je verkoopt dit immers in een vegan supermarkt .... 
Stom van mij ook natuurlijk,ik had dit niet gezien in de supermarkt. 
Anders had ik het pak misschien wel laten staan.
Het was een makkie , maar om nou te zeggen dat ik ze lekker vind/vond ( want eet ik ze nog een keer ?) ? 
Ik heb weleens betere en smaakvollere Brownies gegeten. 
Deze waren me iets te droog en smaak technisch leek het meer een chocolade cake smaak (choco-cake vind ik anders smaken dan Brownie) ...


De blije zonnige broodjes mochten de oven in .. jieppie !
Nu dan de Scrambled tofu egg toch maar maken.
Wilde op dit moment eigenlijk gewoon slap op de bank zitten.. *lol*
Normaal gebruik ik mijn eigen kruiden en zwart zout voor scrambled "egg". 
In Duitsland had ik een potje gekocht met een kruidenmengsel. 
Proberen waard dacht ik . 
Ook bij dit product was ik een beetje teleurgesteld. 
Je moest de kruiden met water mengen alvorens het te mengen met de tofu (op zich niet gek), k vond het te waterig,moest het langer op het vuur houden om het een beetje in te laten koken. 
De smaak was flauw ( had al meer poeder toegevoegd dan beschreven ) en heb er zelf nog zwart zout aan toegevoegd. 




Al met al was het toch best lekker . 
Nog een prutje erbij gemaakt van bosui,tomaat, verse koriander, peper, zout en tabasco en het broodje met verse basilicum pesto ingesmeerd.

Van de overgebleven scrambled tofu egg , heb ik een "eier" salade gemaakt ( met remia mayolijn mayonaise en mosterd ). 

De vraag of mijn hoofd nu net zo geleegd is als dat ik achter de naaimachine zou hebben gezeten ? mhm ... misschien
Het enige wat ik kan zeggen is dat ik het wel makkelijker los(jes) kon laten op de 1 of andere manier (mijn gedachtes).
Het was een beetje wishful thinking van mezelf om in 1 dag tijd lekker mijn hoofd te gaan legen. 
..en of ik nu altijd de keuken in ga om mijn hoofd te legen ? 
NEE .. 
dat niet .. 

volgende keer kruip ik weer even achter de naaimachine :-) 


NB : over pubers gesproken: het onderwerp waar ik de volgende keer over ga schrijven is pubers en vegan opvoeding in huize Vegan Rockabella 


 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten